לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

My mess


כל מה שצריך בשביל מצב רוח טוב ;)


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

9/2013

מתכונים מתוקים עם מקסימום של 5 מצרכים


אין לכם סבלנות להתעסק ולהשקיע הרבה זמן וכסף על קינוח שנגמר מהר מידי? קבלו כמה מתכונים מהירים עם לא יותר מחמישה מצרכים 

 

עוגות נוטלה אישיות: 

 

מצרכים ל-11 עוגות אישיות:
1 כוס נוטלה (340 גרם. קצת פחות מחצי צנצנת גדולה)
2 ביצים
90 גרם קמח תופח (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
אופציונאלי: 70 גרם שוקולד צ'יפס מריר, עדיף עם אחוזי קקאו גבוהים

 

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• עם מטרפה ידנית טורפים בקערה את הנוטלה והביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שאין גושי קמח. מוסיפים את השוקולד צ'יפס (במידה ורוצים) ומערבבים מעט.
• מעבירים למנז'טים של קאפקייקס (2 כפיות גדושות בכל מנז'ט) או עד לחצי גובה. חשוב: מומלץ מאוד להניח את המנז'טים בתוך תבנית שקעים כדי שהעוגה תשמור על צורתה ולא תתרחב.
• אופים במשך 12 דקות (מוציאים גם אם העוגות רכות באמצע. בתנאי שחיממתם את התנור כמו שצריך, כן?).
• מצננים חצי שעה בחוץ או במקרר וזוללים (לא מומלץ לאכול את העוגות בעודן חמות, הן עדיין נורא רכות כשהן יוצאות מהתנור וצריך לתת להן חצי שעה להצטנן בחוץ או במקרר לפני שאוכלים). 

 

*אחרי צינון קצר בחוץ, יווצר לכם מעין שקע קטן מעל העוגה. אתם כמובן יכולים להשאיר אותו ככה, או אפילו לפדר באבקת סוכר, אבל אם בא לכם להתפרע הנה כמה אופציות למילוי השקע: גנאש שוקולד, ממרח חלבה, קצפת או/ו פרי שאוהבים (דובדבן, תות, פטל וכדומה).

 


 

פנקייקס מהירים:


מצרכים: 

1 כוס קמח תופח
1 כוס חלב
1 ביצה
טיפ-טיפונת חמאה בשביל הטיגון 

 

אופן ההכנה: 

טורפים היטב את הקמח, החלב והביצה עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מחממים מחבת (רצוי טפלון) על אש בינונית ומתיכים בה קובייה זעירה של חמאה (בגודל זית קטן). מורחים את החמאה על המחבת בעזרת נייר סופג. יוצקים למחבת שלוליות קטנות מהבלילה.

כשמופיעות בועות על פני הבלילה והיא מתחילה להשחים מלמטה הופכים את הפנקייקס ומזהיבים מהצד השני.

ממשיכים כך עם כל הבלילה. מדי פעם מוסיפים טיפ-טיפונת חמאה ומורחים היטב בנייר סופג.

 מגישים עם סוכר, מייפל, סילאן, נוטלה, ריבה או כל תוספת מתוקה שאוהבים.



עוגיות נוגט: 

 

מצרכים לכ-40 עוגיות:

1 חבילה ממרח נוגט אגוזים של השחר העולה
2 ביצים
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את ממרח הנוגט והביצים עד לקבלת בלילה אחידה.

•מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

מסדרים כפות מהבצק בתבנית משומנת, במרווחים של כמה ס"מ אחד מהשני, שיהיה לעוגיות מקום להתרחב.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה.




גלידת יוגורט: 

 

מצרכים

1 קופסה "פריגת" מנגו קפוא 

3 או 4 גביעי יוגורט 3% בטעם טבעי (תלוי רמת החומציות שאתם אוהבים)

8-6 פסיפלורות

 

אופן ההכנה:

מערבבים את ה"פריגת" והיוגורט בקערת זכוכית שיכולה להיכנס למקפיא.

מכניסים למקפיא. פעם בשעה מוציאים, מערבבים במזלג ומחזירים למקפיא. בסך הכל התערובת צריכה להיות במקפיא משהו כמו שלוש-ארבע שעות עד שהיא מוכנה.

מעבירים את הגלידה לכלי הגשה אישיים וסוחטים פסיפלורה אחת או שתיים מעל כל מנה.



 

בורקס נוטלה: 

 

מצרכים: 

1 חבילת בצק עלים קפוא

נוטלה

1 ביצה

מעט מים

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה: 

להפשיר גליל של בצק עלים. ברגע שהוא הופשר לקמח מעט את השיש, לפרוש את הבצק בעדינות ולחתוך ל-9 מרובעים. בינתיים טרפו את הביצה עם המים והניחו בצד.

להניח במרכזו של כל ריבוע כפית נוטלה. את דפנות הריבוע להבריש בביצה ולקפל את הריבוע למשולש. ע"מ לוודא שהוא מהודק היטב השתמשו במזלג ועל הדרך זה יצור לכם דוגמה יפה. הברישו את המאפה מלמעלה עם ביצה.

אפו בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה, עד אשר הבורקס זהוב ועשוי.

פזרו אבקת סוכר ואכלו בהנאה.



 

סמורס ביתי משודרג:

 

מצרכים

פתי בר
נוטלה
מרשמלו

 

הופן ההכנה: 

למרוח את הפתי בר בנוטלה.

לצלות מרשמלו בעזרת שיפוד או מזלג על אש חשופה ממש כמה שניות עד שהמרשמלו בוער כולו.

למחוץ את המרשמלו בין הפתי בר המרוח בנוטלה ופתי בר נוסף ולהגיש מיד.





נכתב על ידי , 5/9/2013 19:03  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי: 

בת: 28

תמונה




קוראים אותי
הבלוג משוייך לקטגוריות: האופטימיים , תחביבים , שטויות וכיף
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmessy girl אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על messy girl ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)